Sat. Sep 21st, 2019

Stiri eZZ

Portalul tau de stiri romanesti

Aeroportul Hong Kong: Sute de zboruri blocate de manifestanţii pro-democraţi (galerie foto)

2 min read

Manifestanţii şi-au pictat banderolele de pe faţă cu o pată roşie, aluzie la steagul chinez dar şi pentru a denunţa violenţele poliţiştilor care, au tras spre manifestanţi cu gaze lacrimogene şi proiectile. O fată şi-a pierdut vederea la un ochi.

Poliţia a explicat într-o conferinţă de presă că nimic nu poate dovedi că fata a fost rănită de forţele de ordine şi a aruncat vina pe manifestanţi. Totuşi, a ţinut să prezinte presei noile camioane cu apă de care dispune.

Amnesty International a cerut imediat prudenţă în utilizarea lor şi a amintit cazul unui manifestant din Coreea de Sud care a murit într-un protest ce a avut loc în urmă cu patru ani şi în care forţele de ordine au încercat să disperseze manifestanţii intervenind cu jeturi puternice de apă.

Corespondentul RFI la Hong Kong, Christophe Paget a stat de vorbă cu mai mulţi manifestanţi: “Am pictat banderola de pe ochi cu vopsea roşie ca urmare a accidentului în care o fată şi-a pierdut vederea la un ochi, cred că era un medic venit să ajute de fapt. A fost lovită de poliţie direct în faţă”.

Un grup lipeşte afişe în aeroport:” Lipesc postere pentru ca lumea să ştie ce se întâmplă în Hong Kong. Este teribil ce se întâmplă aici. Nu credeam că poliţia va interveni aşa deoarece suntem doar oameni simpli care protestăm. Iar poliţia a tras direct în noi cu gaze lacrimogene. A tras şi în interiorul gării, este ceva ilegal, căci este un spaţiu închis. Nici nu avem cui să ne plângem căci întregul guvern este la fel iar din acest motiv prostestăm aici, în aeroport.”

Alţi protestatari au afişe în mâini orientate către turiştii care debarcă din avioane. Se poate citi pe ele: “ochi pentru ochi”.

Violenţa, în orice scop este utilizată, va împinge Hong Kong pe un drum fără întoarcere, a afirmat şefa guvernului local, Carrie Lam, cu lacrimi în ochi.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *