Sat. Sep 21st, 2019

Stiri eZZ

Portalul tau de stiri romanesti

De ce corpul uman ar putea fi cea mai bună “baterie” pentru numeroase gadgeturi

2 min read

Cum ar fi dacă ai putea funcționa ca o baterie umană? Ei bine, acest lucru ar putea fi posibil, mai ales că cercetătorii spun că schimbarea climatică va efecta sursele actuale de energie. Drept urmare, avem nevoie de alte surse de energie mai performante.

Cum ar putea corpul tău să alimenteze cu energie alte dispozitive? Simplu, tot ce trebuie să faci este să te plimbi sau să alergi, dearece în acest mod crezi energie, iar cu cât mergi mai repede cu atât creezi mai multă energie.

Despre acest tip de inovație, specialiștii spun că ar putea fi disponibilă în trei ani, cu ajutorul unui dispozitiv cunoscut sub numele de nanogenerator (TENG), care este capabil să capteze energia cinetică din mișcările umane, precum și din alte surse precum vântul, valurile și vibrațiile mașinilor. Un TENG produce electricitate prin contactul dintre două sau mai multe materiale.

„Toți știm că dacă frecăm un balon de părul nostru, acesta se poate lipi de zid sau poate atrage bucăți mici de hârtie”, a declarat Ishara Dharmasena, doctorand la Universitatea Surrey și unul dintre cercetătorii studiului. „TENG folosește încărcarea electrostatică pentru a transforma mișcările în energie electrică. În aplicațiile reale, TENG-urile sunt conectate la o sursă de mișcare, iar acțiunea de frecare a straturilor duce la încărcarea electrostatică”.

Cercetătorii din Surrey sunt doar unii dintre oamenii de știință care lucrează la utilizarea corpului uman ca sursă de energie. Un experiment similar este cel de la Universitatea de Stat din New York, Buffalo, în timp ce alți oameni de știință experimentează cu podele și trotuare interioare care pot colecta energie și o pot transforma în electricitate, în timp ce oamenii aleargă pe ele.

„Viitorul energiei globale va depinde de sursele regenerabile, iar TENG sunt cele care le permit să stocheze energia din mediul înconjurător”, a mai declarat Ishara Dharmasena.

Sursa


Fanatik.ro


Gheorghe Dinca, anunt SOC in fata anchetatorilor! Ce a spus ACUM despre Luiza Melencu


Fanatik.ro


Veste URIASA despre Alexandra Macesanu! Anuntul INML care face LUMINA in tot cazul Caracal


Stirile PRO TV


Situație critică în țară. Descoperirea unor fermieri care au săpat o groapă de 1,7 m adâncime

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *