Tue. Nov 19th, 2019

Stiri eZZ

Portalul tau de stiri romanesti

LIVE Alegeri prezidentiale: Diaspora voteaza – ziua a doua

2 min read

Diaspora s-a mobilizat din prima zi de vot, din cele trei pe care le are la dispozitie, iar votul in cadrul celor 835 de sectii organizate in strainatate continua sambata si duminica in intervalul orar 07:00 – 21:00.

Vineri s-au inregistrat 77.344 de voturi in strainatate pana la ora 24.00. Daca la acestea ii adaugam pe cei 25.189 care au votat prin corespondenta, numarul romanilor care au votat deja a ajuns la 102.533.

Cele mai multe voturi, aproape 15.000, s-au inregistrat in Marea Britanie, urmata de Italia cu 13.146 de alegatori, Germania cu 11.131 de persoane, Spania cu 9.966 si Republica Moldova cu 5.326.

Mobilizarea romanilor din strainatate a fost impresionanta. Inca de la primele ore s-au format cozi la sectii din Londra, Berlin, Roma, Chisinau sau Bruxelles.

Prezenta la urne in sectiile din strainatate este prezentata in timp real pe site-ul prezenta.bec.ro.

Ziare.com va tine la curent cu modul in care se desfasoara votul in strainatate, in format LIVE text:

07:00 – A inceput a doua zi de vot in diaspora.

Cum se desfasoara votul la sectiile deschise in strainatate

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din sectiile organizate in afara tarii, pe baza unui document de identitate valabil in ziua votarii: cartea electronica de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic; pasaportul diplomatic electronic/ pasaportul de serviciu/ pasaportul de serviciu electronic/ pasaportul simplu/ pasaportul simplu electronic/ pasaportul simplu temporar; in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.

Pot vota la alegerile prezidentiale cetatenii romani care au varsta de cel putin 18 ani, daca aceasta varsta a fost implinita pana in ziua alegerilor inclusiv; nu au fost pusi sub interdictie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Reiteram recomandarea adresata cetatenilor aflati in strainatate pe durata alegerilor prezidentiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sambata si duminica) pentru a evita aglomerarea in ultima zi“, precizeaza MAE.

Citeste mai multe despre:

Pentru asigurarea conditiilor optime de vot pentru toti cetatenii romani aflati in strainatate care doresc sa isi exercite dreptul la vot pentru acest scrutin, MAE a trimis 4.501.107 de buletine de vot.

Cetatenii romani care voteaza in strainatate pot accesa harta interactiva a sectiilor de votare pe site-ul oficial al MAE, mai exact AICI.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *