Sat. Sep 21st, 2019

Stiri eZZ

Portalul tau de stiri romanesti

Un comisar gasim si pe la noi prin tara

2 min read

Tara cu cel mai prost sistem de transporturi din Europa, Romania, a primit portofoliul european de Transporturi. Unde a nominalizat, bineinteles, un politician fara nicio experienta in acest domeniu. Si cu probleme mari de integritate.

Citeste toate textele scrise de Ciprian Apetrei pentru Ziare.com

Franta a propus pentru portofoliul de Piata interna o persoana cu probleme mai mari de integritate. Sylvie Goulard, care si-a dat demisia din functia de ministru al Apararii din cauza unor angajari fictive pe care le-a facut atunci cand era europarlamentar. Nu le-a facut doar ea, ci mai multi din fruntea partidului sau. Partid de toate orientarile posibile, un fel de UNPR. Nu avea competente, oricum, pentru Ministerul Apararii, dar dadea bine la cota de gen. Intre timp a rambursat o parte din salariile fictive primite de un asistent al ei si, dupa nominalizare, a trecut pe la politie sa povesteasca despre restul banilor.

Un coleg al dansei de partid, Richard Ferrand, a demisionat de asemenea, acum doi ani, dintr-un post de ministru pentru acuzatii de coruptie. A fost, apoi, ales deputat si astazi este chiar Presedintele Camerei. Si el trece in aceste zile pe la Politie.

Noile nume ale portofoliilor europene au accente de filme umoristice. Avem, de exemplu, un vice-presedinte pentru “Protejarea modului nostru de viata european“, iar altul pentru “Democratie si demografie“. Iar prioritatile anuntate de Ursula von der Leyen, ea insasi aleasa prin niste negocieri netransparente, dau frisoane: UE se va lupta in primul rand cu schimbarile climatice, isi va defini relatiile cu o China “mai autonoma” (?!) si va fi un bun vecin pentru Africa.

Se potriveste in decor Rovana noastra. Sa nu ne ingrijoram. A scazut mult nivelul politicienilor europeni. Si se poarta din ce in ce mai mult reciclarea si printre ei.

Ne explica asta foarte bine Dan Mihalache: “A fi comisar european nu e un concurs de competente sau aptitudini. Competentele sunt asigurate de comisie, important la nominalizare e ca acel comisar sa aiba o viziune“. Dansul vorbeste in cunostinta de cauza, a ajuns ambasador in Marea Britanie desi nu avea nici competente, nici aptitudini. Iar apelul pe care l-a lansat catre politicienii romani de a o sustine pe fosta lui colega de la PSD, in frumoasele vremuri ale lui Adrian Nastase, pentru portofoliul de la Transporturi, incalca statutul diplomatic. Asa, si? Ce i s-a intamplat? Lasati, dom’le, ca se descurca politicienii, daca sunt pusi sefi. Se gaseste cine sa le faca treaba. O “viziune” gasesc ei prin curte.

Ma gandesc ca, dupa eliberare, Livache merita sa fie el urmatorul comisar la Transporturi, are studii superioare si acum si lucreaza in domeniu.

Despre ce vrei sa scriem?

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *